Als BGN gewichtsconsulent is mijn begeleiding altijd op basis van gezonde voeding: afslankmiddelen of maaltijdvervangers komen niet in het advies voor. Veel zorgverzekeraars bieden u een (gedeeltelijke) vergoeding voor de begeleiding. U leest hier meer over in de voorwaarden die bij uw verzekeringspolis horen. Kijk in uw polis voor de exacte vergoedingen op het gebied van voedingsvoorlichting, afvallen bij overgewicht en preventieve cursussen.

Intake consult:

Tijdens dit gesprek (±60 minuten) wordt uw huidige eetpatroon besproken. Daarnaast wordt er een gewichtsanalyse gemaakt.

Vervolgconsulten:

Tijdens de vervolgconsulten worden uw vorderingen en resultaten besproken. Tevens wordt er aan de hand van uw wensen een persoonlijk menu voor u samengesteld. Ik maak gebruik van alledaagse voedingsmiddelen zoals, aardappelen, rijst, pasta, brood, crackers, groente en fruit, vlees- vis en gevogelte. U krijgt informatie over recepten en nieuwe producten. Tijdens de begeleiding leert u het eetpatroon in allerlei situaties toe te passen. Feestjes, vakanties en het weekend. Tevens kunt u vragen stellen en eventuele moeilijke situaties bespreken. Ervaringen delen.